Twitter Backtrackr

Ik discussieer de laatste tijd veel op Twitter (zie ook mijn eerdere posts). Niet zelden gaan deze discussies over websites of blogposts.

Ik zou het daar enorm handig vinden dat Twitter pingbacks/trackbacks zou sturen naar blogposts waar over gediscussieerd wordt. Kortom: linkt iemand op Twitter naar je blogpost, dan komt er een notificatie bij de blogpost te staan met een verwijzing naar de tweet. Zo weet iedereen wat er waar door wie is gezegd en worden discussies (en eventuele uitwijdingen daarop) gemapped.
Op termijn zou het zelfs erg handig zijn een ping/trackback toe te voegen zonder dat er een link is geplaatst, enkel op de context van de discussie.

Tristan (@w3lab) bouwde in een dagje de Backtrackr, “the missing trackback bot for Twitter” (Tristan, dat standbeeld komt er). Door @backtrackr toe te voegen als Twitter vriend, worden al je links geaggregeerd op backtrackr.com (voor user-specifieke overzichten, zie backtrackr.com/user/TWITTERUSERNAME; bijvoorbeeld de mijne). Handig, maar belangrijker: het is van daar natuurlijkt een kleine stap naar feeds en eventuele echte trackbacks.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Social Networking 2.0

Nu werkelijk iedereen aan het social networken is geslagen, is het interessant te kijken wat al deze nieuwe online-vrienden ons hebben gebracht en waar ze ons gaan brengen. Niet nog meer varianten om je profiel te pimpen, maar open source initiatieven: de toekomst van Social Networking. De basis is simpel. Bied een website waarop bezoekers een profiel kunnen aanmaken en zorg dat de gebruikers van de verschillende profielen elkaar kunnen toevoegen aan een vriendenlijst. Helemaal leuk wordt het natuurlijk als de gebruikers hun profiel kunnen pimpen (of: personaliseren in niet-hype taal), al dan niet door middel van foto’s en video’s, en berichtjes bij elkaar kunnen achterlaten. Hartstikke interessant om extra functies aan te hangen. Alumni-verenigingen, studieverenigingen, werkgevers, fans en gelijkgestemden vinden elkaar steeds eenvoudiger in onder het netwerk hangende subgroepen, we kunnen ons profiel steeds mooier pimpen en we kunnen steeds makkerlijker vrienden toevoegen. Maar zit daar de werkelijke innovatie?
Amazon tribe out hunting. Photo by National Geographic
Yes! I want to learn more

What Amazon tribes can teach us about focus

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…