Emerce e.Day met Twitter backchannel

TwitterificEvents worstelen al langer met manieren om bezoekers meer en beter te laten participeren en de waarde van de events te vergroten. Een van die manieren is via een backchannel, the practice of using networked computers to maintain a real-time online conversation alongside live spoken remarks. Kortom, meediscussieren/participeren met de presentator via een netwerk.

De enorme opkomst van het aantal en de mogelijkheden van microblogging tools als Twitter en Jaiku maken ze uitermate geschikt om als simpele backchannel te gebruiken. Ze kunnen via sms, web en instant messenger benaderd worden, zijn snel, simpel op te tuigen en voor steeds meer mensen een bekend concept.

Redenen genoeg om er ook voor de Emerce e.Day mee aan de slag te gaan. Het e.Day Twitter backchannel is te vinden op http://www.twitter.com/emerceeday.

Het volgen van de discussie kan via je Twitter account, web, rss of het scherm van Clockwork dat bij e.Day zal worden neergezet. Meediscussieren kan door Emerceeday te followen via Twitter.

Erno Hannink en ik zullen de discussie in goede banen proberen te leiden gedurende de dag. De techniek wordt mee geregeld door Corne Kox en Clockwork.

4 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like