Blogposts

Vier feeds die niet mogen ontbreken in je reader

By 10/05/2008 8 Comments

Information Overload

Foto Information Overload door Hellblazer!

Ik worstel (niet als enige waarschijnlijk) met het effectief gebruikmaken van de beschikbare informatie online. Hoe neem je welke informatie tot je?

Via Google Reader ben ik geabonneerd op een 300 tal feeds. Daar zit qua content veel overlap in en ook is niet elk blog even interessant, vernieuwend of inspirerend. Ik kan met name enorm genieten van Alexander van Elsas, Jeremiah Owyang, Rolf Skyberg, maar haal mijn dagelijkse portie Web 2.0 en marketing toch met name ook uit ReadWriteWeb, WebWorkerDaily.

Enkele van mijn meest waardevolle feeds, echter, de vier feeds die niet mogen ontbreken in je feedreader, zijn juist niet de feeds van losse sites, maar geaggregeerde feeds. Ik maak veel gebruik van sites die bijhouden wat gelijkgestemden (online media minnende medemensen) lezen en waarderen:

  1. Del.icio.us Popular (RSS) is een overzicht van de meest gebookmarkte sites op Del.icio.us op elk moment;
  2. Twitturly (RSS) maakt een overzicht van welke links het meest getweet worden en maakt daar een RSS feed van (met vermelding van hoe vaak een link voor is gekomen op Twitter);
  3. Alexa Movers & Shakers (RSS) is een overzicht van welke sites het sterkst stijgen/dalen in de Alexa ranking. Alhoewel er nogal wat discussie is over die ranking is de lijst van movers en shakers vaak een snoepwinkel aan onverwachte vondsten: een Chinese artiest die vanuit het niets populair wordt, een nieuw sociaal netwerk in Brazilie of een nieuwe Coca Cola commercial; alles komt langs;
  4. Google Shared Items: gebruik je Google Reader, kijk dan in ieder geval naar de shared items, een manier om makkelijk met elkaar artikelen te delen. Elke gebruiker heeft een eigen ‘feed’ met favorieten. Zo cherry-pickt Frank Meeuwsen de beste Lifehacking artikelen voor je, blijf je via Ernst-Jan Pfauth en Robert Gaal op de hoogte van het laatste nieuws op Web 2.0 en is Gerard Bierens enorm handig om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en ICT;

Wat zijn jullie favorieten?

Join the discussion 8 Comments

Leave a Reply