Update: Januari … of maart … of anders september wordt de maand van Hyves 2.0

Hyves merkenBijna twee weken geleden schreef ik over Januari als de maand voor Hyves 2.0.

Op 28 december verstuurde Raymond vanaf zijn vakantieadres een uitgebreide mail over Hyves in 2007 en 2008 waardoor mijn post alweer achterhaald was:
Al 2 januari gaan we ‘s nachts offline voor de eerste grote uitbreiding van de site. De berichtensectie is herschreven, je kan Youtube filmpjes krabbelen zonder Hyves te verlaten en chat is enorm verbeterd, onder andere.
In maart introduceren we vervolgens een programma waarmee Hyves op je telefoon nog leuker wordt dan op de computer, hyven wordt dan een heel nieuw spelletje. Ook zal je op andere sites dan Hyves content kunnen delen met je Hyves vrienden, zoals bijvoorbeeld nieuws.
(…)
Tenslotte zal je ook je vrienden in groepen kunnen indelen, zodat je baas, je moeder en je beste vrienden niet dezelfde foto’s en WWW’s hoeven te zien.

In januari dus de inbox-update en het lijkt erop dat in maart de API (dan pas) en een soort van Hyves location based service (waar ik al eerder over schreef) live gaan.

Met 5 miljoen leden, meest innovatieve bedrijf van het jaar en community van het jaar was 2007 het jaar van Hyves. Nu dus nog even een maand zoeken voor Hyves 2.0 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Social Networking 2.0

Nu werkelijk iedereen aan het social networken is geslagen, is het interessant te kijken wat al deze nieuwe online-vrienden ons hebben gebracht en waar ze ons gaan brengen. Niet nog meer varianten om je profiel te pimpen, maar open source initiatieven: de toekomst van Social Networking. De basis is simpel. Bied een website waarop bezoekers een profiel kunnen aanmaken en zorg dat de gebruikers van de verschillende profielen elkaar kunnen toevoegen aan een vriendenlijst. Helemaal leuk wordt het natuurlijk als de gebruikers hun profiel kunnen pimpen (of: personaliseren in niet-hype taal), al dan niet door middel van foto’s en video’s, en berichtjes bij elkaar kunnen achterlaten. Hartstikke interessant om extra functies aan te hangen. Alumni-verenigingen, studieverenigingen, werkgevers, fans en gelijkgestemden vinden elkaar steeds eenvoudiger in onder het netwerk hangende subgroepen, we kunnen ons profiel steeds mooier pimpen en we kunnen steeds makkerlijker vrienden toevoegen. Maar zit daar de werkelijke innovatie?

It's the content, stupid!

Mashups, syndicatie, aggregatie (lifestreams, friendstreams), dataportability. Ofwel het combineren van verschillende soorten informatie, het makkelijk ontsluiten van informatie,…