Hyves API beta live op 19 december

Hyves APIIk zat fout. Ik verwachtte dat op de Hyves 5 miljoen party afgelopen donderdag (zie ook Marketingfacts, Jeroen Mirck’s Flickr en Bomega’s Flickr) ook de API gelanceerd zou worden. Maar dat was niet het geval.

Wel een erg mooie toepassing van het RoomWareProject. Door de bluetooth van je mobiele telefoon aan te zetten en je telefoon de naam te geven van je Hyves account werden de laatste 5 foto’s van je profiel vertoond op het grote scherm achter de DJ.

Maar goed, daar ging het me niet om, want het ging me om de Hyves API 🙂

De Hyves API

Inmiddels wordt er namelijk onder leiding van Yme Bosma alweer even gebouwd aan het ontsluiten van een deel van Hyves voor buitenstaanders via de Hyves API. Bedoeling is dat enerzijds bepaalde Hyves-informatie extern gebruikt kan worden (verjaardagen importeren vanuit je Hyves, enzovoorts) en dat anderzijds op termijn Hyves als login gaat dienen voor andere websites (zie ook het interview van Vincent Everts met Raymond Spanjar op het Hyves feest van donderdag).

Momenteel is de API nog in alpha fase (wel al operationeel) en wordt er druk getest. De bedoeling is dat het geheel op 19 december in beta gaat.

Zelf aan de slag met de API?

Mark Bekkers plaatste wat aanvullende informatie op zijn site en maakte tevens drie demo’s: Haal gegevens op van een hyver, haal de fotoalbums van een hyver op en wanneer zijn mijn vrienden jarig?.

De onvolprezen Roeland P (als je de Lowlands Mashup maakt en de Twitter Backchannel koning bent is dat een passende term) is ook druk aan het experimenteren geslagen en maakte onder andere een handige verjaardagen-import voor iCal en Google Calendar.

Nog eventjes wachten dus … 19 december …

4 comments
 1. Hey Polle,
  de Api-Apps die op http://todaysart.nl/roelandp/hyvesapi staan en dus draaien op de Hyves Api (alpha versie) zijn:

  > Hyves Birthday Importer: Importeer de verjaardagsdata van je eigen Hyvriend(inn)en in Gcal (Google Calendar) of iCal van Apple.

  > PhotoAlbum 2 Pdf: Zoek van een willekeurige Hyver de publieke foto albums op en genereer een PDF Bewaar versie van het album. Ook makkelijk om in 1x een heel album uit te printen.

  > Hyvers op de Googlemap: Genereer een schermvullende GoogleMap met daarop jouw Hyvriend(inne)n per stad gegroepeerd en met wat statistische data als M/V-verdeling, gemiddelde leeftijd e.d.

  Check het op http://todaysart.nl/roelandp/hyvesapi

 2. @roelandp Had het idd allemaal gezien, maar t was voor mij nog wat onduidelijk of ik alles mocht posten 🙂 Thanx iig voor de aanvulling en keep up the good work!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like