Hyves is hip en u moet allemaal NU op hyves!

Hadden we woensdag al het artikel in de Volkskrant “Driekwart internetters lid van netwerksite“, zaterdag verscheen bovenstaand artikel “Miljoenen actief op netwerksite Hyves“.

Beide artikelen zijn positief over sociale netwerken (niet geheel onterecht natuurlijk) en over Hyves in het bijzonder. Want ondanks Facebook, MySpace, Windows Live Spaces en anderen: Hyven is hip!

Berichtgeving en aandacht in de artikelen centreert zich dan ook rondom Hyves. Hoe dat Hyves groter is dan Google in Nederland (discussie o.a. hier, hier en hier) en hoe dat de Hyvers steeds actiever worden (waarbij Metcalfe’s Law foutief wordt geciteerd, zie ook discussie hier en hier). En vooral: Hyves is hip!

Natuurlijk halen zowel Hyves’ COO Marc de Vries en Hyves zelf de artikelen graag aan.

Schrijver van beide stukken? Heleen van Lier, oud-medewerker van Hyves en nu journalist voor de Volkskrant …

11 comments
 1. Vind het wel ‘jammer’ dat juist een ex-medewerkster van Hyves het schrijft. Het zou hetzelfde zijn als ik voor een krant over de JOVD zou schrijven.

 2. Ehm, als je goed kijkt, het gaat hier om hetzelfde bericht, iets herschreven voor de krant. En het bericht is gebaseerd op het ANP-bericht nav onderzoek, als je even verder kijkt, zie je dat bijna alle andere prominente nieuwssites het bericht ook hebben overgenomen, met de verkeerde cijfers, die nog veel gunstiger voor Hyves uitpakken. Feit blijft dat Hyves verreweg de grootste is in Ned. Dus, dat ik bronnen bij Hyves heb die mij meteen van extra informatie kunnen voorzien bij een bericht dat anders als ANP was doorgestuurd, maakt mij nog niet meteen partijdig, Polle.
  mvg

 3. Oei, wat een toeval …
  Hyves voelt Facebook in zijn/haar nek hijgen. Niet geheel onlogisch, ik heb zelf het idee dat de Facebook gebruiker door de enorme diversiteit een stuk actiever is dan de gemiddelde Hyver.

 4. Heleen, ik stel niet dat jij minder objectief bent of dat het bericht een bepaalde sturing kent, maar wat ik bedoel is dat jij wel een bepaalde schijn tegen hebt. Op de objectiviteit van het bericht as such is verder weinig aan te merken.

 5. Heleen,

  Dankjewel voor je snelle en uitgebreide reactie.

  Als oud-Hyves medewerker heb je, zoals Paul al zegt, de schijn tegen.

  Wat je dan schrijft, zeker als daar op zijn minst tendentieuze termen als ‘Hyves is hip’ en discutabele cijfers en uitspraken in voorkomen, wordt dan onder een vergrootglas gelegd, zeker als je objectief journalist bent bij de Volkskrant.

  Als je dus wel erg positieve cijfers publiceert over Hyves, erg positieve termen gebruikt om Hyves te omschrijven en bovendien Metcalfe’s Law wel erg positief (maar foutief) uitlegt voor Hyves, roept dat, zeker gezien je verleden bij Hyves, dus vragen op. Zie ook Bert Brussen’s artikel, die een en ander nog wat scherper formuleert.

  Voor wat betreft andere prominente nieuwssites: dat kan best en ik vind het hartstikke leuk om daar met je over van gedachten te wisselen, maar dat is hier niet de discussie.

  Groet,

  Polle.

 6. Ben ik de enige die het opvalt dat 3,7 miljoen niet bijna 5 miljoen leden is?
  Het overdrijven druipt er af…

 7. “Ehm, als je goed kijkt, het gaat hier om hetzelfde bericht, iets herschreven voor de krant. En het bericht is gebaseerd op het ANP-bericht nav onderzoek, als je even verder kijkt, zie je dat bijna alle andere prominente nieuwssites het bericht ook hebben overgenomen, met de verkeerde cijfers, die nog veel gunstiger voor Hyves uitpakken. Feit blijft dat Hyves verreweg de grootste is in Ned. Dus, dat ik bronnen bij Hyves heb die mij meteen van extra informatie kunnen voorzien bij een bericht dat anders als ANP was doorgestuurd, maakt mij nog niet meteen partijdig, Polle.
  mvg”

  Ooooooooooooooooooh! Nee, dan kun je gewoon die zeepbel de hoogte in prijzen, impliciet de lezer dat kekke netwerk door de strot duwen en heelgeerust einbdigen met het totaal niet subjectieve: “Hyes is hip”.

  Het dragen van grote zonnenbrillen, arafatsjaaltjes en skinny jeans is ook hip, maar om dat nou in de Volksrkrant te zetten.

  “Feit blijft dat Hyves verreweg de grootste is in Ned.”

  Een zeepbel is zo groot als je hem opblaast.
  kunnen we Pieter Broertjes nou al krabbelen?

  http://www.bbrussen.nl/2007/11/21/hyves-advertorial-in-volkskrant/

 8. hahah comscore cijfers :s

  we weten toch allemaal wel dat deze echt voor geen meter kloppen…. ooit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Dik
Yes! I want to learn more

Don’t know Dik, but I digg it!

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/6″…