Blogposts

Welke communicatie tool voor welke toepassing?

By 20/08/2007 5 Comments

Twitter, Email, Skype, Hyves, LinkedIn, Wiki, SMS, Telefoon, Face to Face en brief. Elke tool vervult zijn eigen rol in mijn communicatiemix (zie ook mijn eerdere post “ Inspiratie: How I keep in touch with (some of) my friends“).

Hoe meer tools, hoe duidelijker de toegevoegde waarde wordt van de specifieke tools en hoe genuanceerder het gebruik. Stel ik deze vraag aan mijn collega via email, msn, bel ik even of loop ik even langs? Zeg je een afspraak af via SMS, mail, telefoon, Twitter of Hyves? Feliciteer je iemand met zijn/haar verjaardag via Hyves, SMS, telefoon of stuur je een kaartje? Waarbij ook weer een verschil is in hoe je relatie is ten opzichte van die specifieke persoon. Enzovoorts, enzovoorts.

Via Lifehack kwam ik op onderstaand stroomschema, dat enige houvast biedt in de communicatietool clutter:

Verhelderend en een mooie leidraad voor het gebruik van een hoop communicatietools (al mis ik er nog een paar; misschien doe ik een update als ik ergens de komende dagen tijd kan vinden :S).

Wat ik verder mis is een onderdeel dat rekening houdt met het verschil in perceptie. Niet iedereen heeft eenzelfde perceptie van een tool (zo vind ik afspraken afzeggen via Hyves bijvoorbeeld schandalig, terwijl sommige vrienden van mij erbij zweren en krijg ik af en toe er van langs als ik “durf” te vragen aan sommige mensen hoe het met ze gaat via email).
Daarnaast blijft altijd: behandel alles wat geprint of geforward kan worden met respect. Het zal niet de eerste keer zijn dat een persoonlijke mail NET naar de verkeerde collega geforward wordt of dat je opeens geconfronteerd wordt met een mail die je maanden geleden eens in een opwelling hebt gestuurd …

Join the discussion 5 Comments

Leave a Reply