Nikeplus.com een succes?

Ik was me wat aan het verdiepen in de huidige Nike efforts online (later meer) en begon daardoor een beetje te twijfelen aan het geclaimde succes van het Nikeplus systeem.

Het Nikeplus systeem is in kort een opzetstukje voor je iPod Nano in combinatie met een zender in je schoen, wat je de mogelijkheid geeft je afstanden te tracken en die via je iPod te laten afroepen. Het geheel kan vervolgens via de Nikeplus site opgeslagen worden. Ook is het daar mogelijk om bijvoorbeeld anderen uit te dagen (lees meer ook in een eerdere post).

In totaal zijn er 30 miljoen hardloopkilometer gelogd via Nikeplus.com in twee jaar.
Ik ga er voor het gemak van uit dat de Nikeplus.com user een redelijk gemiddelde trimmer is. Een gemiddelde trimmer loopt ongeveer 25 kilometer per week loopt (de poll op loopwereld).
Een snelle rekensom maakt dan 15 miljoen km per jaar = 288462 km per week = 11.500 users.
Tot september 2006 waren 450.000 units verkocht (daarbij komen dan nog de maanden september tot en met februari, rekening houdend met het succes van het systeem met kerst).

Dan lijkt me 11.500 online users erg tegenvallen …

6 comments
 1. Voor de volledigheid:
  – Een Nikeplus pakket is er al voor 30 dollar (niet echt een drempel om niet te kopen);
  – Een Nikeplus pakket werkt op de iPod Nano (gezien dat marktaandeel ook niet echt een beperkende factor voor bepaalde groepen lopers);
  – Natuurlijk groeit het aantal gebruikers door de twee jaar heen, waardoor het werkelijke aantal gebruikers nu wat hoger zal liggen;

  Ook nog wel aardig: in een 4-tal jaren is het aantal mensen dat muziek luistert tijdens het hardlopen gegroeid van 25% naar 75% (!) (uit de Nike Investor Display van februari).

 2. Overschat de gemiddelde Nike+ gebruiker niet. Zelf loop ik één of twee keer per week. Voorlopig zit ik aan 5 km.

 3. @ Frank en Polle
  Die cijfers van de gemiddelde Nike+ loper (7,4 km) komen uit de database van Nike+!

 4. Hey Polle. Volgens mij heb je een paar spammers over de vloer gekregen. Die kwam ook toe in m’n RSS lezer. Bezat Disqus geen interne spamfilter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
China policy
Yes! I want to learn more

China policies and throw-away laptops

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…