Online pre-congres Jonge Socialisten

De Jonge Socialisten (JS), de jongerenafdeling van de PvdA komt op Congres Online met een online pre-congres voor hun landelijk congres. Momenteel ziet het er allemaal nog een beetje houtje-touwtje uit, maar het idee is uiteindelijk om “met het oog op het aankomende jubileumcongres (we bestaan in mei 30 jaar!) wilde ik de functies en interactiviteit van Congres /Online uitbreiden.
Deze uitbreidingen zullen vooral een stapje voorwaarts zijn naar een echt “online pre-congres”. Hier kun je dan moties, resoluties, beslispunten en amendementen op indienen.
” Motor achter het geheel lijkt Michiel Sikkes, “Application and Web Developer. Experienced with most modern web techniques. Want to help NGOs, small non-profit institutions and small businesses improving their internal and external communication at the moment“, volgens zijn LinkedIn.

Past prima binnen de driedeling die je aan kunt geven binnen events:
– Vooraf: creeëren buzz, inventariseren wensen publiek, aanscherpen onderwerpen voor het event;
– Tijdens: live verslag in tekst (blog), beeld (vodcast, video of foto) of audio (podcast);
– Na: evaluatie, verdere discussie online;

Goed te zien dat dit ook door jongerenorganisaties wordt opgepikt en dat er serieus werk van wordt gemaakt. Ben erg benieuwd.

1 comment
  1. Ha! Wat leuk dat je een berichtje van ons weblog gelezen hebt en dat vertaald naar je eigen weblog en conclusies.

    Ik ben het helemaal met je eens over die driedeling. Ik denk dat dit in de open source en social networking wereld (en waarschijnlijk daarbuiten) een zeer goede methode is om met een grote groep mensen ideeën uit te wisselen en om resultaat te boeken.

    Voor koffie ben ik altijd in! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like