Nieuw sociaal netwerk See you dance

En we hebben weer een nieuw sociaal netwerk: See you dance, gemaakt door de mannen achter het Internet Adres Boek, het Brabantse Freshheads (okok, er zit ook een Nijmegenaar in het team) en gericht op jongeren uit de dance-scene. In die zin heeft het nieuwe netwerk zware concurrentie van Partyflock, dat weliswaar meer een forum is, maar wel erg sterk is in de betreffende scene, en in mindere mate van Sugababes. Hyves is weliswaar gericht op entertainment en fun, maar is te breed.

Nu de sociale netwerken alsmaar groter worden, wordt het namelijk ook steeds interessanter kleinere, specifiek op een bijzondere doelgroep gerichte sociale netwerken te starten. Een internet-savvy groep als de dance-scene dus met relevante content bestoken (gratis VIP-kaarten, een overzichtelijke lijst events) en makkelijk relevante content laten delen (partypics en leuke reacties) is dan een slimme zet, zeker als je ook de VIP-leden nog eens gratis laat SMS-en via de site.

Ben dan ook erg benieuwd hoe See you dance zich gaat ontwikkelen en waar we meer relevante niche networks gaan zien en dan ook weer: hoe gaan kunnen de niche networks interessant blijven, blijven bestaan en ook: hoe kunnen we er voor zorgen dat de profielen-moeheid (het steeds maar weer aan moeten maken van een nieuw profiel bij verschillende sites) van consumenten enigzins beteugeld wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Social Networking 2.0

Nu werkelijk iedereen aan het social networken is geslagen, is het interessant te kijken wat al deze nieuwe online-vrienden ons hebben gebracht en waar ze ons gaan brengen. Niet nog meer varianten om je profiel te pimpen, maar open source initiatieven: de toekomst van Social Networking. De basis is simpel. Bied een website waarop bezoekers een profiel kunnen aanmaken en zorg dat de gebruikers van de verschillende profielen elkaar kunnen toevoegen aan een vriendenlijst. Helemaal leuk wordt het natuurlijk als de gebruikers hun profiel kunnen pimpen (of: personaliseren in niet-hype taal), al dan niet door middel van foto’s en video’s, en berichtjes bij elkaar kunnen achterlaten. Hartstikke interessant om extra functies aan te hangen. Alumni-verenigingen, studieverenigingen, werkgevers, fans en gelijkgestemden vinden elkaar steeds eenvoudiger in onder het netwerk hangende subgroepen, we kunnen ons profiel steeds mooier pimpen en we kunnen steeds makkerlijker vrienden toevoegen. Maar zit daar de werkelijke innovatie?

Hyves voor mobiel

Geschreven voor Mobielbreedband.nl over Hyves voor zakelijke mobiele gebruikers: Het populaire vriendennetwerk Hyves is ooit begonnen als mobiele…