VODW Irritatie

Ik word regelmatig gespammed met Business Courses, events en andere interruptie-marketing uitingen. Onderstaande uiting voor de VODW Marketing Challenge (VODW businesscourse) bereikte me inmiddels 7 keer via de email en 2 maal via een advertentie in een blad.

Genoeg om mijn irritatiedrempel te overschrijden en in de pen te kruipen.

Dames, heren, Djoeke?

Inmiddels heb ik uw uitnodiging zo vaak voorbij zien komen via mailinglists van de verschillende Marketing Associaties en de diverse studenten marketing bladen dat mijn verzadigings- en irritatiegrezen overschreden zijn.

Allereerst, de tekst is veeeeeeel te lang … ik ben student, lui en multitaskend en drie uit de kluiten gewassen alinea’s tekst, diap N.B., kunnen mij niet bekoren. Rijst bij mij ook de vraag of ik wel ge�nteresseerd ben in het bezoeken van uw site als u er drie alinea’s over doet om mij te triggeren. Wat weer de vraag doet rijzen of ik wel ge�nteresseerd ben in het kennismaken met uw bedrijf als u mij met een grote hoeveelheid ongewenste mail (ook wel: SPAM) slechts mijn irritatie weet op te wekken.
Dit nog los van de vraag of studenten marketing bladen en emails de juiste wijze zijn uw doelgroep te bereiken.
Ik raad u van harte het boek “Permission marketing” van Seth Godin aan. “Marketing to the campus crowd” (Morrison) is ook aardig. Daarnaast heeft u met het aantrekken van de dames IJsebaert en Schouten twee geweldige en charmante studenten marketing talenten binnengehaald, die u desgevraagd ongetwijfeld ook van de nodige tips en kritiek kunnen voorzien.

Het is ook mijn fout, ik had gelijk op de beide gestelde vragen met een volmondig “nee” moeten beantwoorden: nee, ik heb mijn academische studie nog niet (bijna) afgerond en nee, ik wil mijn passie voor marketing niet gedurende 2,5 dag inzetten om een nieuw bedrijf op te starten. Bij deze.

En gaat over tot de orde van de dag.

Met vriendelijke groet,

Polle de Maagt.

Ik wacht op antwoord …

5 comments
 1. Beste Polle,

  Inmiddels heeft dit bericht ook VODW Marketing bereikt. Het klopt inderdaad dat wij de mailing via de mailingsystemen van de verschillende Marketing Associaties hebben verstuurd. Met als reden alle marketingstudenten in heel Nederland te kunnen bereiken.

  Over het algemeen krijgt een marketingstudent alleen van zijn/haar eigen marketing associatie één mail over onze business course en niet zeven zoals jijzelf. Ben jij niet toevallig aangesloten bij alle mailingsystemen van de Marketing Associaties, omdat jij in het bestuur van NIMA zit? Daar hebben we inderdaad geen rekening mee gehouden.

  Met vriendelijke groet,

  Marije Nellestein

  Stagiaire VODW Marketing

 2. Marije,

  Nogmaals dank voor je reactie.

  Inderdaad ben ik al enige jaren trots lid van een aantal Marketing Associaties. Van daaruit word ik met name rondom de businesscourses gespamd, maar geen wekte zo mijn irritatie op als jullie campagne.

  Ik begrijp dat de doelstelling van de campagne was alle marketingstudenten in Nederland te bereiken. Aparte doelstelling, zeker omdat ik me kan voorstellen dat voor jullie slechts afstudeerders en dan ook nog eens het beperkte percentage dat consultancy een prettige keus vindt. Hele andere tak van sport.

  Denk dus dat je de campagne beter kunt targetten.

  Verder vind ik de campagne weinig aantrekkelijk, zoals je begreep. Zeker van een creatieve consultant als VODW had ik een sprankelende viral of in elk geval een kunstig en copy-write technisch hoogstandje verwacht.
  Ik ben dan ook nog heel benieuwd naar jullie reactie op mijn inhoudelijk commentaar op jullie promotie. Vandaar dat ik maar nogmaals reageer via mijn blog.

  Verder: misschien is het goed de blogosphere wat nauwkeuriger te monitoren. Een maand is wel erg lang voor een reactie 😉

  Met vriendelijke groet,

  Polle.

 3. Overigens heb ik tot op heden nog geen verdere reactie ontvangen.
  Dames en heren van VODW, mocht u dit lezen: neem een voorbeeld aan GSUS en pak blogs eindelijk eens fatsoenlijk op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Peptopro

Peptowatte?! Precies, Peptopro (spreek uit op z’n Nederlands Peptôôhprôh). Een van de producten die DSM dichter bij de…